Less is More….letterlijk vertaald: minder is meer en daarmee heb ik mijn visie op trompet spelen in één quote uitgelegd.

 

Deze methode is geschikt voor gevorderden, docenten en conservatoriumstudenten. Dit 192 pagina`s tellende lesboek heeft als uitgangspunt: hoe speel je trompet in plaats van er tegen te vechten. In de hoofdstukken 1 en 2 ga ik vooral in op de technische en theoretische kant van deze doelstelling. De achterliggende gedachten om deze Methode te ontwikkelen beschrijf ik in hoofdstuk 3. Ik ga in deze methode zoveel mogelijk uit van mijn eigen ervaringen en jarenlange lespraktijk. Zo af en toe zal ik dit aanvullen met praktijkverhalen en anekdotes uit mijn professionele carrière. Vanaf hoofdstuk 4 beginnen de oefeningen, steeds voorafgegaan door do`s and don`ts en nuttige tips.  

 

Even terug naar de titel van dit lesboek. Hoe maak je trompet spelen gemakkelijker en wat wordt bedoelt met “minder is meer”? Door allereerst minder lucht te geven en met een evenredig belang minder met de embouchure te doen wordt het trompet spelen meer effectief, dus minder moeilijk! Met nadruk wil ik opmerken dat dit lesboek géén cursus op afstand is en je laten onderwijzen door een professional een aanbeveling moet zijn. Dit is een  methode voor gevorderden en zowel docenten als leerlingen kunnen hun voordeel halen uit dit boekwerk. De in dit boek gebezigde basistechnieken zijn echter ook voor beginners belangrijk studiemateriaal.

 

Voor meer informatie zoals onder andere voorbeeldfilms van de oefeningen, of het afspreken van privélessen, Clinic`s en Workshops, raadpleeg de diverse menu`s op deze website. Voor een preview van het boek, klik op onderstaande tekst.

 

Preview Less is More

 

Bestellen

 

De lesmethode is te bestellen onder het kopje webshop. Wilt u 14 of meer boeken bestellen, bent u genoodzaakt te mailen naar imac@frankvanderpoelmusic.nl. Voor Nederlanders buiten Nederland of België, verwijzen we u door naar de engelstalige pagina.