Reviews Less is More

 

Jan Oosthof

Voormalig Lead-trompettist bij het Metropole orkest en James Last Orchestra. Verder is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

 “Frank maakt met dit boek heel duidelijk hoeveel makkelijker het trompetspelen kan zijn. Aan de hand van opbouwende oefeningen leert hij de embouchure ondergeschikt te maken aan het gebruik van lucht en luchtsteun. Het gebruik van het lichaam staat voorop! Dit boek is een aanrader voor alle serieuze trompettisten!”

 

Manu Mellaerts

Solo-trompettist van de Nationale Opera “La Monnaie” en Professor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

 

 “Efficiënt en logisch opgebouwde methode vanuit een eerlijk en doelgericht inzicht. Niet alleen aan te raden voor trompettisten maar koperblazers in het algemeen.”

 

Eric Vloeimans

Freelance Jazz solist en winnaar van Boy Edgar prijs, Bird Award en zes Edisons.

 

 “Frank brengt in zijn methode twee werelden bij elkaar: de fysiotherapeutische en die van het trompetspelen op zich. Een heldere uiteenzetting gestoeld op de inzichten uit de rijke speelervaring en lespraktijk van Frank. Regelrecht uit het hart en het ‘echte’ leven. Voor de meer gevorderde of zichzelf respecterende trompettist die zich wil ontwikkelen. Veel plezier met ‘Less is More’ en de ziel in elke gespeelde noot!”

 

André Heuvelman

Solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en docent aan het Rotterdams Conservatorium.

 

 “De methode van Frank raakt me. Een duidelijk stappenplan en methode, die ik zeker ga gebruiken voor mezelf en mijn studenten. Frank van der Poel is voor mij één van de trompet iconen in Nederland, zo veelzijdig, makkelijk de switch te maken van klassiek naar jazz via wereldmuziek. Een voorbeeld voor mij en vele anderen. En dan nu deze method! Dank je Frank.”

 

Nico Schepers

Freelance Jazz artiest, trompettist van het Brussels Jazz Orkest en jazzdocent aan het Conservatorium van Antwerpen. Winnaar van Erasmus prijs.

 

“Geweldig dat je in het boek de aandacht vestigt op de ademsteun en daarbij het gebruik van snelle in plaats grote hoeveelheden lucht. Dat kan niet vaak genoeg beklemtoond worden. Wat me als Lichte Muziek trompettist ten zeerste bevalt zijn je octotonische toonladder oefeningen en de diminished bebop drills, die zitten van nu af in mijn dagelijkse routine. Super fijne trompetmethode die zo’n beetje op alles focust om het spelen beter, makkelijker en efficiënter te maken. Een aanrader voor iedereen die begaan is met trompet bespelen in plaats van trompetblazen.”

 

Rik Mol

Solo-trompettist bij het Metropole orkest en docent aan het Conservatorium van Den Haag.

 

“Ik vind Frank een geweldige trompettist. Hij heeft een perfect boek geschreven voor de beginnende én gevorderde bespeler van het klein koper. Duidelijke uitleg van de ademhalingstechniek en het oefenen en het verfijnen ervan.”

 

Benny Wiame

Trompet solist en docent aan het Lemmensinstituut in Leuven en de Conservatoria van Gent en Maastricht.

 

“Dit is een leuke, frisse methode met toch weer wat andere oefeningen en goed uitgelegd. Dank Frank!”